Ga naar de inhoud
Artikel overzicht

TikTok heeft aandacht voor #mentalhealth

2 november 2023

TikTok is steeds meer bezig met het belang van mentale gezondheid op het platform. Door aandacht te besteden aan het onderwerp met #mentalhealth willen zij het gesprek over gevoelens op gang laten komen.

Zo worden creators via mailcontact aangemoedigd om eerlijke content te plaatsen over hun mentale gezondheid. Het doel van TikTok is om een omgeving te creëren waar mensen zich comfortabel genoeg voelen om te zijn wie zij zijn.

Bovendien maakt TikTok het gebruikers in de Verenigde Staten gemakkelijker om direct vanuit het platform meer betrouwbare informatie te vinden over psychische gezondheid. Dit initiatief zal hopelijk later ook uitrollen over de rest van de wereld.

Er zijn al diverse bekende Nederlandse TikTokkers die open zijn over hun psychische problemen. Zo ook de Limburgse Veerle van der Meulen, beter bekend als ‘Queen of bami’s’. Zij is openhartig over haar dwangstoornis en de invloed hiervan op haar leven.
Ze lichtte al eens een tipje van de sluier op in haar video’s maar half oktober vertelde ze in een TikTok video openhartig over haar dwangstoornis. Vanuit haar volgers krijgt ze veel steun, is uit de comments af te lezen.

Links:


1: TIKTOK | world mental health day and beyond

2: Veerle van der Meulen

Deel dit artikel