Ga naar de inhoud
project overzicht

Lezing over anorexia

13 maart 2023

Marit Haegens-Brugman is ambassadrice van stichting Durf Te Vragen en weet als geen ander hoe het is om een eetprobleem, namelijk anorexia (gehad) te hebben. Om haar eigen ervaring te delen en om het taboe dat heerst op eetproblemen te doorbreken, verzorgt Marit lezingen op middelbare scholen, MBO- en HBO opleidingen. De lezing genaamd ‘Friet in de kliniek’ is geïnspireerd op haar persoonlijke autobiografie.

Tijdens de lezingen vertelt Marit op een positieve, hoopvolle manier hoe zij is hersteld van de eetstoornis Anorexia. Bezoekers van de scholentour krijgen een inkijkje in haar leven in de tijd dat zij was opgenomen in de kliniek. Want hoe is het leven van iemand met anorexia? En wat voor invloed heeft het op je lichaam en sociale leven? De scholentour brengt een belangrijke boodschap met zich mee: het is onwijs belangrijk om open te zijn over je mentale gezondheid. Met meer dan 100.000 jongeren die kampen met een eetstoornis, is het zeer van belang om dit onderwerp bespreekbaar te maken onder jongeren.  Details en prijzen

De volledige opbrengsten van deze voorstellingen gaan naar Stichting Durf Te Vragen. Marit is mede door haar ervaring samen met haar man Dylan Haegens Stichting Durf te Vragen gestart om ook andere jongeren te helpen met het herkennen en erkennen van hun psychische problemen.  

Leerlingenaantal: maximaal 200 leerlingen per voorstelling

Voorwaarden: De voorstelling is voor minimaal 2 voorstellingen te boeken

Prijslijst:

2 presentaties €1435,00 exclusief btw. — € 1564,15 inclusief btw.

3 presentaties €1875,00 exclusief btw. — € 2043,75 inclusief btw.

Alle prijzen zijn exclusief 9% BTW en exclusief 10% auteursrechten en inclusief reiskosten (binnen Nederland), lesmateriaal en auteursrechten. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen. Neem contact op voor meer informatie.

Deel dit project