Ga naar de inhoud
project overzicht

Superkrachten voor je hoofd

13 maart 2023

Stichting Durf Te Vragen gaat in samenwerking met schrijver Wouter de Jong en actrice Elise Schaap een film maken. De film is gebaseerd op het boek van Superkrachten voor je hoofd, een bestseller geschreven door Wouter de Jong. In dat boek kunnen kinderen op een speelse manier leren om beter om te gaan met hun emoties. Naast entertainment is dat ook het doel wat we willen bereiken met de boekverfilming van Superkrachten voor je hoofd.

De samenwerking is in 2020 tot stand gekomen toen wij hebben gewerkt aan de Dylan Haegens editie van het boek Superkrachten voor je hoofd. Dat was een succesvolle samenwerking met wat ons betreft een waardevolle boodschap die zeker verder onder kinderen verspreid moet worden. Daarom hebben wij besloten om opnieuw de handen ineen te slaan, dit keer voor een bioscoopfilm. Het scenario wordt geschreven door Wouter en Marit, Dylan zal de regie voor zijn rekening nemen en Elise zal in de familiefilm spelen. Haegens Media zal als co- producent een groot gedeelte van het productieproces op zich nemen.

Net als met de boeken willen wij er met deze komische film voor zorgen dat nog meer kinderen mentaal weerbaar worden. Op dit moment gaat er nog te weinig aandacht naar het onderwerp mentale gezondheid van kinderen. Wij krijgen uit reacties veel terug dat het boek daadwerkelijk positief heeft bijgedragen aan de emotionele ontwikkeling van kinderen. Het boek Superkrachten voor je hoofd is inmiddels zelfs al een razend succes in China! Wij gaan met veel energie dit project in en kijken uit naar het eindresultaat. Naar verwachting komt Superkrachten voor je hoofd ‘de film’ in 2024 in de bioscoop.

Deel dit project