TABOEIEND

TABOEIEND is een virtuele experience voor middelbare scholieren om meer te leren over emoties en psychische problematiek.

Aanmelden

Waarom TABOEIEND?
Volgens het HBSC- onderzoek (2017) heeft bijna een op de vijf jongeren in het voortgezet onderwijs emotionele problemen. Dat blijkt uit het laatste rapport van het vierjaarlijkse HBSC-onderzoek onder jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Dit gegeven inspireerde Stichting Durf Te Vragen i.s.m. het Ministerie van VWS om een project op te zetten om deze jongeren te ondersteunen en toename van psychische problemen te voorkomen. Als jongeren met beginnende psychische problemen hier niet over durven te praten met iemand over hoe het met ze gaat en daardoor geen passende zorg krijgen, dan lopen zij een aanzienlijk risico om op volwassen leeftijd geconfronteerd te worden met psychische problematiek. Vroegtijdige onderkenning en ondersteuning is daarom hard nodig. Op dit vlak wil Stichting Durf Te Vragen met TABOEIEND het verschil maken.

Aanpak in het kort
TABOEIEND is een virtuele, aansprekende experience van ongeveer 45 minuten voor 15-30 leerlingen. De klasgenoten en docent of mentor maken kennis met Foob. Tijdens de experience leren jongeren emoties beter te herkennen en krijgen zij meer uitleg over wat het nut van emoties is. Hiernaast krijgen jongeren meer informatie over psychische problemen en wanneer en bij wie er hulp gezocht kan worden. De experience wordt vormgegeven middels diverse quizzen, spellen, animaties en informatieve filmpjes van ervaringsdeskundigen (o.a. van Youtubers Dylan Haegens, Marit Brugman en Qucee).

Begeleiding en uitvoering TABOEIEND experience
De experience wordt begeleid door een facilitator met GGZ expertise jeugd en specifieke ervaring in het werken met groepen jongeren. De facilitator is de contactpersoon voor uw school, doet de voorbespreking met de zorg-coördinator, de inhoudelijke voorbereiding van de experience en zorgt voor de opbouw van de experience in het lokaal. De facilitator bereidt vooraf met de docent van de klas(sen) het programma voor. Uw school hoeft alleen te zorgen voor een ruim klaslokaal en commitment van de mentor of docent. Met de experience willen we de hoogste kwaliteit bieden. Hierbij hoort dat we de leerlingen vragen naar de beleving, de tevredenheid van de experience in een effectmeting. Deze meting wordt geheel anoniem, voor en na het bezoek aan de experience afgenomen mbv de mentor/docent. Omdat TABOEIEND wordt aangeboden aan jongeren, jonger dan 16 jaar is het nodig dat de ouders toestemming geven voor deelname aan de effectmeting. Het
is mogelijk om aan te geven als een ouder/verzorger hier geen toestemming voor geeft. Informatie aan ouders/verzorgers verstrekken over komst en uitvoering van de experience is een vereiste.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door onderstaande gegevens in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een datum en eventuele speciale wensen te bespreken. Vervolgens ontvangt u een opdrachtbevestiging met de geplande definitieve datum. De kosten voor een dag TABOEIEND experience voor 5 klassen leerlingen is 1000 euro per dag. Dit is inclusief exploitatie, mensuren en vervoer. Wees er snel bij, want we hebben maar één “Foob”!

• We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen. Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van toepassing.

Taboeiend Experience

• Interactief