TABOEIEND

TABOEIEND doorbreekt taboe op praten over mentale problemen bij jongeren.

Aanmelden

Stichting Durf Te Vragen, waar YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman ambassadeurs van zijn, hebben het schoolproject ‘TABOEIEND’ ontwikkeld. Een virtuele en interactieve experience die langs eerste en tweede klassen van het Voortgezet Onderwijs gaat om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met mentale gezondheid. Hiermee wil de stichting het taboe doorbreken op mentale problemen.

Relevanter dan ooit
Aandacht voor de mentale gezondheid onder jongeren is relevanter dan ooit. Volgens onderzoek van het NJI en het CBS blijkt dat jongeren, meer dan andere leeftijdsgroepen, meer mentale gezondheidsproblemen ervaren door de coronacrisis. Eén op de vijf jongeren heeft last van een psychische probleem. Met name somberheid en angsten zijn veelvoorkomend. Dylan en Marit hebben beiden ervaring met psychische problematiek (Dylan heeft een angststoornis gehad en Marit een eetstoornis). Zij maken zich zorgen over de mentale gezondheid van de jeugd “Wij hopen dat door TABOEIEND jongeren gaan praten over hun mentale gezondheid. En dat het net zo normaal wordt om naar de huisarts te gaan met een psychische klacht als met een gebroken been.” Ook vanuit het Koningshuis is aandacht geschonken aan het project. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima dragen TABOEIEND een warm hart toe.

Begeleiding TABOEIEND
TABOEIEND wordt begeleid door een GGZ medewerker die veel ervaring heeft met jeugd. De medewerker zorgt voor de op- en afbouw van TABOEIEND in het klaslokaal. We willen graag de hoogste kwaliteit bieden. Door middel van een effectmeting vragen we de leerlingen naar hun beleving en tevredenheid van TABOEIEND. Deze meting wordt geheel anoniem, voor en na het bezoek aan de experience afgenomen m.b.v. de mentor/docent. Ook vindt er voor de komst van TABOEIEND een afstemmingsgesprek plaats met de schoolleiding en zorg coördinator

Kosten en NPO middelen
De kosten voor een dag TABOEIEND voor 5 klassen leerlingen (5 lesuren) is 1000 euro. Dit is inclusief mensuren en vervoer. TABOEIEND speelt een bevorderende rol in de sociaal-emotionele ontwikkeling, het mentaal welbevinden van leerlingen. Eén van de criteria waar NPO middelen voor ingezet kunnen worden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door onderstaande gegevens in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een datum en eventuele speciale wensen te bespreken. Vervolgens ontvangt u een opdrachtbevestiging met de geplande definitieve datum. De kosten voor een dag TABOEIEND experience voor 5 klassen leerlingen is 1000 euro per dag. Dit is inclusief exploitatie, mensuren en vervoer. Wees er snel bij, want we hebben maar één “Foob”!

• We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen. Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van toepassing.

Taboeiend Experience

Wees er snel bij, want deze experience wil je niet missen!

• Virtueel & Interactief
  • Herkennen en erkennen emoties
  • Voorkomen mentale problemen
  • Op tijd hulp vragen