Ga naar de inhoud
Artikel overzicht

Taboeiend doorbreekt taboes in de Junior Experience

23 april 2024

Hoe besteed je preventief aandacht aan de mentale gezondheid van kinderen in groep 8 zodat zij veerkrachtig naar het Voortgezet Onderwijs gaan?
Met deze vraag zijn we in 2023 door Junior Kamer Venray benaderd om samen met het RogerThat Inspiratielab een maatschappelijk project voor kinderen in de gemeente Venray te ontwikkelen.
Door gezamenlijke passie en deskundigheid is hieruit de Junior Experience ontstaan, waar Taboeiend een belangrijk onderdeel van uitmaakt.
Kinderen worden tijdens de experience op een laagdrempelige manier uitgenodigd om te praten over hun emoties zoals angst, verdriet en boosheid. Op deze wijze leren en ervaren kinderen van elkaar dat het helpend is als je hier op jonge leeftijd open over bent, zodat dit psychische problemen op latere leeftijd kan voorkomen. Het Roger That Inspiratielab creëerde tijdens de experience een plek waar de kinderen zich op hun gemak voelden en tevens werd er ruimte geboden voor ontmoeten en zelfontplooiing.

We kijken terug op een geslaagd project rondom het bevorderen van de mentale gezondheid van de kinderen uit de gemeente Venray. In het schooljaar 2024/2025 gaan de basisscholen weer deelnemen aan de Junior Experience. We streven ernaar dat dit structureel ingebed gaat worden in het onderwijs curriculum en het jeugdbeleid van de gemeente Venray.

Deel dit artikel