Ga naar de inhoud
Artikel overzicht

Populaire podcast over mentale gezondheid

11 januari 2024

De Podcast Psycholoog, een podcast over psychische gezondheid, is zeer populair op Spotify. Dat blijkt uit de lijst van meest gestreamde podcasts van 2023. Het toont aan dat er behoefte in Nederland is aan betrouwbare informatie over psychische gezondheid in de vorm van audio.

De Podcast Psycholoog bespreekt elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geeft tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Oprichter Marissa van der Sluis is de host van de serie Hoofdverhalen, waarin ze in gesprek gaat met mensen die een fikse tegenslag voor hun kiezen kregen die hun leven op z’n kop zette.

Ook Stichting Durf te Vragen is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een podcastreeks, waarin Dorus van Tussen je Oren podcasts in gesprek zal gaan met diverse ervaringsdeskundigen en deskundigen over wat te doen als je niet lekker in je vel zit. Per aflevering komt een nieuw thema aan bod. Er zijn gesprekken met onder andere Mindgym schrijver Wouter de Jong, YouTuber Dylan Haegens, huisarts Drs. P. Smeets en rappende psycholoog Daisy. Onze podcastreeks ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’ zal binnenkort online komen.

Deel dit artikel